Referenties

Energiek in Techniek!

McDonald's restaurants in Limburg

Videobewaking en alarmbeveiliging voor zeven Limburgse McDonald’s restaurants “Prettige partner die snel ter plekke is”

Vandalen, zakkenrollers, straatracers en andere onruststokers bedenken zich beter twee keer voor ze zich misdragen bij de McDonald’s restaurants in Nederweert, Weert, Roermond Centrum en Outlet, Echt, Maastricht Wyck en Maastricht Vrijthof. De alarmcentrale en camerabeveiliging voor de zeven locaties werden uitbesteed aan Ralectro.

Voorheen werden de alarmcentrale en de camerabeveiliging van deze McDonald’s restaurants centraal geregeld via een leverancier met landelijke dekking. “Toen we problemen hadden met onze lokale telefoonlijn, waardoor de alarmlijn soms wegviel, wilden we hiervoor een goede oplossing vinden dichter bij huis”, vertelt Emile Bergmans, Adjunct Directeur van de zeven genoemde McDonald’s restaurants. “Als het gaat om veiligheid vinden wij het toch prettiger om een partner te hebben die snel ter plekke kan zijn indien nodig. Toevallig had Ralectro mij eerder geadviseerd over een oplossing voor thuis. Omdat ik erg over hun werkwijze te spreken was, vroeg ik of ze ook konden meedenken over een oplossing voor de alarmcentrale van onze McDonald’s restaurants. Normaal gesproken wordt dit soort zaken centraal geregeld via McDiensten, maar we mogen hier vanaf wijken als dit voordelen biedt. Het verhaal van Ralectro was zo open, eerlijk en vakkundig dat we groen licht kregen om met hen in zee te gaan. Uiteindelijk hebben we ook de beveiligingscamera’s aan Ralectro uitbesteed.”

Ferrari onder de camera’s
Wie met enige regelmaat een van deze McDonalds-restaurants bezoekt, zal niet zijn ontgaan dat de verschillende locaties de afgelopen jaren zijn gerenoveerd. De laatste twee restaurants, Wyck en Weert, worden binnenkort onder handen genomen. Niet alleen hebben de locaties een modernere look gekregen die past bij de nieuwe merkidentiteit van de keten, ook op het vlak van veiligheid heeft er een upgrade plaatsgevonden. Bij elk renovatieproject is voor wat betreft de alarmcentrale en videobewaking overgestapt van een analoge op een digitale oplossing en in Nederweert is gekozen voor glasvezel en utp. De alarmcentrale is opnieuw ingeregeld en zijn nieuwe camera’s geïnstalleerd; allemaal geadviseerd, geïnstalleerd en beheerd door Ralectro. Op elke locatie hangen tientallen camera’s die alles wat in en om de gebouwen gebeurt registreren. “Roy van Ralectro heeft ons uitstekend geadviseerd”, vervolgt Emile. “We hebben meerdere opties besproken en uiteindelijk kozen we voor de ‘Ferrari onder de camera’s’: de Panasonic. We zijn er nog steeds supertevreden over; de beeldkwaliteit en het bereik zijn ontzettend goed. Het systeem heeft al bij meerdere opsporingszaken en schadegevallen zijn meerwaarde bewezen.”

Blij met samenwerking
Behalve over de kwaliteit van de apparatuur is Emile te spreken over de samenwerking en het contact met Ralectro. “De lijnen zijn heel kort, de monteurs zijn oprecht leuke mensen. Mocht er al eens een probleem zijn, dan wordt er direct gewerkt aan een oplossing. Zo gingen onze alarmsystemen een keer ’s nachts af zonder duidelijke oorzaak. Ze zijn er toen echt ingedoken om het voor ons op te lossen. Ja, we zijn tevreden over de samenwerking!”

Deze klanten gingen u voor

Onze branches

Ralectro implementeert maatwerkoplossingen voor talloze bedrijven en organisaties in verschillende branches.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.