Nieuws

Energiek in Techniek!

Nieuws

maandag 21 augustus 2023

Interview met monteur Tom

Acht vragen aan… monteur Tom

Het team van Ralectro bestaat uit 12 enthousiaste en gedreven vakmensen. Wij knijpen ons in onze handen met deze toppers, maar wat vinden zij er eigenlijk van om bij ons te werken? We vroegen het aan onze monteur Tom.

1. Waarom werk je bij Ralectro?
“Vanuit mijn stage, inmiddels alweer ruim 12 jaar geleden, ben ik bij Ralectro gebleven. Het is een erg leuk bedrijf en het bevindt zich ook nog eens in mijn eigen woonplaats; ideaal! Het werk is zo afwisselend en de sfeer zo prettig dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om verder te kijken.”

2. Wat zeg je als iemand op een verjaardag vraagt: wat doe jij eigenlijk?
“Dat ik monteur ben bij Ralectro en eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden doe: van het installeren en onderhouden van camera- en alarmsystemen tot zonnepanelen. Mijn ICT-achtergrond komt hierbij goed van pas. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het heel afwisselend!”

3. Welke eigenschappen moet iemand hebben om goed binnen het team te passen?
“Bij Ralectro wordt heel goed gekeken of iemand binnen het team past. Belangrijk is dat je van aanpakken weet, maar dat je ook gevoel hebt voor humor en dus in bent voor een lolletje. Dat we hier af en toe met elkaar kunnen lachen, gieren en brullen is heel belangrijk. Het maakt dat we ook samen flink de schouders eronder kunnen zetten. Omdat er zoveel aandacht is voor de match met het team, maakt het nooit uit met welke collega ik sta ingepland. Met wie ik ook op pad ga, het is altijd goed!”

4. Wat vind je het leukste of meest uitdagende aan jouw baan?
“Geen dag is hetzelfde. Het werk is zeer divers: de ene dag zit ik op het dak, de andere dag in de meterkast. En zo is de situatie op elk dak en in elke meterkast ook weer overal anders. De systemen waarmee wij werken of waarmee we op locatie te maken krijgen, veranderen iedere dag. We volgen geregeld cursussen om onze kennis op peil te houden, maar uiteindelijk leer je toch het meeste van gewoon doen en het ter plekke oplossen van problemen. De ontwikkelingen gaan zo snel en de systemen zijn zo divers, daar kan geen opleiding of cursus tegenop. Als we terugkomen van vakantie is de eerste vraag die we stellen: wat is er intussen weer veranderd? Wat de opdracht ook is, we streven altijd naar 100% kwaliteit. Dat betekent soms ook een uurtje langer doorgaan. Als dat nodig is om de gewenste kwaliteit te leveren, heb ik dat er graag voor over.”
 
5. Zijn er ook minder leuke kanten aan jouw baan?  
“Zoals ik al zei hou ik van afwisseling. Onderhoudswerk vind ik daarom wat minder uitdagend, want dat is vaak veel van hetzelfde. Maar ook dat hoort erbij. Wat ik wel heel fijn vind, is dat er bij de planning bewust op wordt gelet dat ik niet meerdere dagen achter elkaar met onderhoud bezig ben. Zo blijf ik gemotiveerd en behoud ik het plezier in mijn werk.”

6. Wanneer krijg je een compliment van jouw manager?
“Als onze klanten complimenten doorgeven aan onze leiding, horen wij dat direct. Ook als er andere feedback is op ons werk. Die directheid en transparantie vind ik erg fijn.”

7. Waarom heb je nieuwe collega’s nodig?
“Er ligt iets teveel werk voor het aantal collega’s dat we hebben. We kunnen dus zeker versterking gebruiken!”

8. Waarop ben je het meest trots?
“Ik ben trots dat ik na al die jaren nog steeds met zoveel plezier bij Ralectro werk. Onder mijn vrienden zijn er maar weinig die al zo lang bij hun werkgever werken. Ik vind het heel bijzonder dat we het al 12 jaar met elkaar volhouden, haha!”

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Neem dan vrijblijvend contact op met Roy Verheijen: 0475 - 745 121

Deze klanten gingen u voor

Onze branches

Ralectro implementeert maatwerkoplossingen voor talloze bedrijven en organisaties in verschillende branches.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.