Nieuws

Energiek in Techniek!

Nieuws

vrijdag 02 februari 2024

Interview met Jac Triepels uit Roggel

“Als er eens iets is, dan zijn ze er”

Van schotelantenne tot alarminstallatie en van camerabewaking tot zonnepanelen: Jac Triepels, eigenaar van een vrachtwagen dealer bedrijf, en Ralectro gaan ‘way back’. Sinds de jaren negentig heeft Jac zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ervaring opgedaan met de oplossingen en service van Ralectro. En na al die jaren is hij nog steeds dik tevreden.


“In de jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met Ralectro toen ik een leverancier zocht voor een schotelantenne”, vertelt Jac. “Mijn vrouw komt uit de Oekraïne en de tv-zenders die zij graag wilde kijken, waren destijds niet via kabel bereikbaar. Ralectro had hier een goede oplossing voor. Ik ben zelf bepaald geen early adopter, maar ik wist: als Wim Luijten van Ralectro het zelf ook heeft, dan moet het wel goed zijn.”

Alarminstallatie met power fence systeem
Een jaar of tien geleden besloot Jac Ralectro opnieuw in de arm te nemen. “Ik had een industrieel pand gekocht voor mijn bedrijf. Het was al uitgerust met een alarminstallatie, maar die voldeed niet aan de eisen waar ik als truck dealer aan moet voldoen voor de verzekering. Die vereist dat de reguliere alarminstallatie wordt gekoppeld aan het power fence systeem rondom de parking; een elektrisch systeem bedoeld om indringers buiten te houden. Een compleet andere toepassing, maar ook dit keer heeft Ralectro me uitstekend geadviseerd en een alarminstallatie opgeleverd die voldoet aan alle eisen.”

Camerabewaking: van noodoplossing naar structurele oplossing
Naar aanleiding van een vervelend incident bij de ingang van zijn bedrijf, realiseerde Jac zich dat ook camerabewaking geen overbodige luxe zou zijn. “Compleet overvallen door dat nare voorval, heb ik meteen Ralectro gebeld. Roy zorgde diezelfde dag nog voor een noodoplossing, terwijl hij ondertussen voor mij op zoek ging naar een structurele oplossing. Ik vond het erg fijn dat er op dat moment zo snel werd geschakeld. Over het uiteindelijke camerabewakingssysteem ben ik ook nog steeds heel tevreden.”

Geen kopzorgen
Zowel bij de alarminstallatie als de camerabewaking gaat het om investeringen voor de lange termijn. “Dan moet het enerzijds goed werken en anderzijds heb je een servicepartner nodig op wie je kunt bouwen”, zegt Jac. “Ik wil geen kopzorgen. Ik zit veel in het buitenland en kan er dus niet direct zijn als er iets aan de hand is. Dan is het heel prettig als er iemand op locatie komt kijken. Soms ligt de stroom er ineens uit door onweer. Dan bel ik het noodnummer van Ralectro en dan komt er iemand, al is het 2.00 uur ’s nachts. Daarom vind ik het zo fijn om dit soort zaken onder te brengen bij een lokale, betrouwbare partner. Als er eens iets is, dat ze er zijn.”

Nieuw dak met zonnepanelen
Toen Jac afgelopen jaar een partij zocht voor nieuwe zonnepanelen op het dak van zijn woning, lag de keuze voor Ralectro dan ook voor de hand. “Acht jaar geleden liet ik voor het eerst zonnepanelen op het dak aanbrengen. Destijds nog niet door Ralectro; het stond toen allemaal nog een beetje in de kinderschoenen. Door recentere investeringen in duurzame installaties, waaronder een aardwarmtepomp, bleken we meer zonnestroomcapaciteit nodig te hebben. Ik ben toen naar Roy gegaan voor advies.” Dit advies mondde uit in de complete vernieuwing van het dak. “In eerste instantie hadden we dat niet zo gepland. Maar we hadden een betonpannendak met asbest dakbeschot. Voor isolatie verre van ideaal, zeker niet bij het gebruik van een (aard)warmtepomp. Als je dan toch gaat investeren in een nieuw zonnepanelensysteem, moet je kijken naar de lange termijn. En dan is het niet zinvol om zo’n systeem te plaatsen op een dak dat zijn beste tijd heeft gehad. Het oude dak heeft nu plaatsgemaakt voor een nieuw dak waarin het zonnepanelensysteem volledig is geïntegreerd. Ralectro heeft dit project uitstekend gecoördineerd en ontzettend goed geschakeld met de aannemer van de dakreconstructie. We zijn daarin compleet ontzorgd. De komende decennia hebben we geen omkijken meer naar ons dak en profiteren we van een optimaal rendement. En, niet onbelangrijk: het resultaat is ook nog eens bijzonder fraai.”

Deze klanten gingen u voor

Onze branches

Ralectro implementeert maatwerkoplossingen voor talloze bedrijven en organisaties in verschillende branches.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.