satelliet en digitenne

Energiek in Techniek!

Satelliet en digitenne

Radio en TV ontvangst in buitengebieden wordt vaak aangevoerd via satellieten of terrestrische stations. Via satelliet zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd vanwege de gigantische capaciteit. Ook Duitse programma's zoals SAT1, Pro7, Tele5, MDR en vele anderen, die niet meer via kabel-TV aangeboden worden, zijn gratis via satelliet te ontvangen.

Standaard wordt een kleine 65cm schotelantenne toegepast met een zogenaamde Duo-Quad schotelkop. Hierop kunnen maximaal 4 TV toestellen aangesloten worden voor onafhankelijk van elkaar te functioneren. Ook uitgebreidere installatie's voor meer satellieten en/of meer aansluitpunten vormen voor ons geen probleem.

Wij zijn excellent dealer van Canaldigitaal en kunnen ook de abonnementen voor u regelen. Voor mensen die minder eisen stellen aan de beeldkwaliteit of de hoeveelheid te ontvangen zenders is er DVB-T of met betaalzenders Digitenne genaamd. Dit is een laagdrempelige en kostenbesparende methode van TV en Radio ontvangst. Hiervoor kunt u terecht bij KPN.

Vanaf 2019 krijgen steeds meer gebieden in Nederland krijgen een glasvezelaansluiting of hebben kabel TV! Ook de buitengebieden worden grotendeels voorzien van glasvezel. Hierdoor zal het gebruik van satelliet TV en digitenne afnemen, en naar verwachting het aanbod zenders bij div. providers ook afnemen. Sinds Januari 2019 zijn de zenders L1 en omroep Zeeland bijvoorbeeld niet meer via de Astra satelliet te ontvangen.

Wilt u glasvezel in het buitengebied kijk dan op de website www.glasvezelbuitenaf.nl

Sinds Jan 2020 zijn wij gestopt met de contante verkoop van Radio en TV producten!

 

Onze branches

Ralectro implementeert maatwerkoplossingen voor talloze bedrijven en organisaties in verschillende branches.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.